Uncategorized

Dag iedereen, welkom bij RacingChannel nr 37 autosport krijgt U, U krijgt weer een spetterende aflevering met slalom in Kuurne, een klimkoers in Mont St Aubert, het circuit van Francorchamps, en rally vanuit Tielt ! We beginnen zodadelijk met de slalom van Kuurne Slalom is één van de basissen van de autosport trouwens, zodadelijk zal U in de einduitslag een zekere Vincent Verschueren aantreffen de Belgische rallykampioen, hij kwam niet alleen om te trainen maar ook om zich te amuseren, aan het stuur van een Mini Cooper met nummer 46 natuurlijk ! We krijgen nu de reportage uit Kuurne dankzij Full Throttle Veel kijkplezier ! met de groeten van Cedric De Cecco Tijdens het Paasweekend werd in Kuurne de openingsmanche verreden van het VAS-slalomkampioenschap de vijfde editie van deze slalom werd met succes georganiseerd door autostal Hemicuda deze slalom kende een spannend verloop op een omloop van 1.500 meter, uitgetekend in de industriezone van Kuurne waren de tenoren van deze specaliteit bij mekaar gekomen deze slalom kende een spannend verloop.Het podium werd slechts door 20 honderdsten van een seconde van mekaar gescheiden. De beste tijd werd neergezet door Jelrik Suffeleers in 1’54″26 voor Dirk Smets in 1’54″45 Jornt Suffeleers volgde als derde met zijn Peugeot 106 XSI op slechts één honderdste van een seconde de eerste achtervolgers volgen we terug op 4 seconden Jurgen Ribbens wordt vierde met zijn VW Polo Joost Bronkaert sluit de topvijf af en wint meteen de klasse 9 tijdens deze slalom kwamen ook rallypiloten zich meten met als inzet een deelname aan de Hemicuda Rally In deze ‘strijd’ is het Vincent Verschueren die het haalt hij werd zesde algemeen hij werd van kortbij gevolgd door Philippe Van Stiphout die zevende werd, voor Nicolas Herchuée en diens Austin Clubman Bernard Wilmet, aan het stuur van zijn gele Peugeot bijgenaamd de ‘Flying Doctor’ slaagt er niet in om onder de twee minuten te komen en moet zich tevreden stellen met plaats 9 de toptien wordt vervolledigd door Christophe Demuylder die hiermee Klasse 4 wint Bernard Schleypen herhaalt hier de legende van de haas en de schildpad, hij wint de klasse 1 van de kleinste auto’s en laat maar liefst 30 concurrenten achter zich is de slalom een leerschool in de autosport, de klimkoers is dat ook ! Het is in Mont Sint Aubert dat de opening plaatsvond van het ASAF-FWB klimkoerskampioenschap begeleid door beelden van J-Photography vertrekken we meteen naar Mont St Aubert Groeten van Thierry ! Op 8 april speelde zich niet veraf van Doornik de openingsmanche af van het klimkoerskampioenschap van de ASAF-FWB af met de beklimming van de Mont Sint Aubert 49 deelnemers tekenden present ondanks wisselende weersomstandigheden, regen ‘s morgens en droog in de namiddag hebben de toeschouwers hun hart kunnen ophalen met de ene deelnemer al gemotiveerder dan de andere

In divisie I-II-III was het spannend : met drie speerpunten : Christophe le Nouvel met zijn snelle Citroen AX GTI Philippe Dewulf met zijn Citroen Xsara WRC en Olivier Dubois in zijn bloedmooie Lotus Elise De laattijdig aangekomen Philippe Dewulf kon juist voor het middaguur op droog asfast rijden en voerde meteen het deelnemersveld aan andere deelnemers hadden minder geluk en kwamen gehavend uit de strijd ondanks enkele technische probleempjes in de namiddagsessies werd de toptijd van deze dag neergezet door Philippe Dewulf, die deze proef won ondertussen vermaakte Christophe Lenouvel het publiek met gewoontegetrouw zeer spectaculaire passages, en dat leverde hem de derde plaats op het podium op het podium werd vervolledigd door een verbaasde Olivier Dubois en zijn Lotus Elise op plaats 2 op nauwelijks 42 honderdsten van een seconde na 2 runs nog een Dubois, Michel ook op Lotus Elise eindigde vierde, Jean de Sutter met zijn Lotus Exige werd vijfde de eerste Porsche, die van Alain Cricus, een 996 GT3 eindigde zesde gevolgd door voor de BMW M3 van Bror Lehoucq op de achtste plaats vinden we de tweede Porsche 997 GT3 Cup van Loic Cordier op de negende plaats en eerste in divisie 2/7 eindigde Maxime Lariviere met zijn Peugeot 205, ondanks een slipper op het einde en uiteindelijk vervolledigde Daniel ‘DD’ Diercky de toptien met zijn AX GTI Ter gelegenheid van het ‘Francophone Festival’ had in Francorchamps de opening plaats van de VW Fun Cup 80 wagens streden er 8 uur lang voor de overwinning een koers met vele wijzigingen en veel spanning Prodiff en Chrono Stevens tekenen voor de realisatie van deze reportage Niet minder dan 78 VW Cup wagens kwamen aan de start van deze wedstrijd op de omloop van Spa Francorchamps Lorenzo Doniacourt op de pole en Peter Verlinden op de 269 de 285 en de nr 2 van DRM-motorsport een aantal ronkende namen voor een koers die zich als spannend aankondigt de weergoden waren de koers niet gezind op 1 april kon je aan een mislukte weergrap denken Lorenzo Doniacourt neemt het commando moeilijke omstandigheden ! met de buitenbeelden heb je al een idee, de beelden vanuit de wagen van Eduard Mondron spreken voor zich verminderd zicht de grip op het wegdek ook, en je moet kleine botsingen uit de weg gaan Lorenzo Doniacourt is de eerste leider hij heeft een kleine voorsprong op Eduard Mondron met nr 2 met Manu Navas en de 278 in diens spoor Lorenzo Doniacourt gaat in de fout, hij tikt een andere auto aan met een eerste neutralisatie van de koers tot gevolg, en met als gevolg een langdurige herstelling en de hoop op een mooi resultaat voor de 280 die 15 minuten verliest in het Z-Racing – kamp : wagen 255 neemt grote risico’s zo lang mogelijk met de eerste tank blijven rijden, met een voortijdige benzinestop tot gevolg : een tiende plaats voor hen de regen verergert nog : nog een neutralisatie na de sortie van wagen 422 Camille Masoin

de jongedame had zich een ander debuut voorgesteld Masoin – sport weet meteen wat te doen ook het nummer 500 heeft geen geluk, met een kapotte versnellingsbak, pech en uiteindelijke opgave de wagen 888 AC-motorsport laat van zich spreken : vanuit de allerlaatsten vertrokken halen ze 60 wagens in ! Martin Leburton voelt zich hier als een vis in het water ! DRM-motorsport met wagen 2 leidt de debatten, voor de 278 van ACOM-RACING 1 en de 888 AC-motorsport dat het voorlopig podium afsluit 44 Jack-Motors en 285 Auto CAPA-C Warner volgen van kortbij de strijd de weersomstandigheden verbeteren er niet op het blijft erg glad met vele slippartijen tot gevolg Spa Francorchamps houdt zijn reputatie hoog !!!! nog een neutralisatie is het sein voor tactisch spel bij sommige teams het nummer 149 was de oorzaak hiervan het nummer 278 komt in de topvijf, het nummer 44 rijdt vlak voor hen, de strijd voor de tweede plaats was intens tussen de 285 en het nummer 2 die het halen voor plaats 2 269 met Peter Verlinden en Chris Cools kwam als eerste over de streep, maar een straf wegens voorbijrijden onder gele vlag met voor hen een zesde plaats tot gevolg zij worden wel de verrassing van deze race vaak dwars rijdend, Stephane Perrin, Martin Leburton, Simon Turner en Alexandre Reneauteau zij behaalden de overwinning, ondanks een start achteraan en een drive trough-bestraffing de eerste overwinning voor AC-Motorsport, sinds de 12 uren van Mettet 2014 sinds jaren zijn we op jacht naar een overwinning, we hadden onze momenten van emotie met de bestraffing, en de moeilijk berijdbare piste, een super resultaat ! we zijn heel gelukkig ! afspraak in Dijon op 28 en 29 april voor de tweede manche van de VW Fun Cup ! het Belgisch Rallykampioenschap vervolgt, de derde proef reeds, de TAC rally in Tielt, sinds het begin van het seizoen overheerst Kris Princen ondanks een hardnekkige weerstand van regerend kampioen Vincent Verschueren Kris Princen heeft reeds een ruime voorsprong, beelden van de RTBF, BRC Chris Courteyn, Full Throttle, KM Rally Video, Media Sport en Rally 54 volgt hier de TAC Rally 2018 wij zijn in de regio van Tielt voor de 45ste editie van de TAC Rally 3de proef van het Belgisch Rallykampioenschap een deelnemersveld van grote klasse, 10 R5 wagens, met de leider in de tussenstand Kris Princen, maar ook regerend kampioen Vincent Verschueren, terug na zijn niet-deelname aan de Spa-rally Team Floral brengt drie R5-en aan de start in de JobFixers kleuren Een wordt bestuurd door Achiel Boxoen,

de andere twee door vader en zoon Cracco de GT-categorie is sterk vertegenwoordigd met maar liefst 10 ingeschreven Porsches waaronder Patrick Snijers in de BMA 997 Nog in die klasse brengt JT-Motors vier wagens aan de start Tim Van Parijs – Kurt Heyndrickx, Chris Van Woensel – Snaet Kevin Abbring – Piero Vandeputte in de nieuwe sponsorkleuren en Laurent Vanneste onder een schitterende lentezon start deze rally met een eerste lus van 4 KP’s dat leverde meteen een grote strijd op met Kris Princen die op KP1 Vincent Verschueren op 8,9 seconden zette dit scenario herhaalt zich in de drie andere proeven dit laat Kris Princen toe de eerste boucle af te sluiten met 25,6 seconden voorsprong op de kampioen na een knappe start bezet Melissa Debackere de derde plaats in de tussenstand de nieuwe rekruut van Skoda, Sébastion Bédoret sluit de topvijf, Tim Van Parijs volgt op plaats vier Patrick Snijers heeft tegenslag want ik KP1 wordt zijn copiloot ziek in de wagen in de derde chronorit volgt dan een spectaculaire sortie, weliswaar zonder erg voor de bemanning in het GT-kamp kondigt zich een strijd aan tussen voorlopig leider Tim Van Parijs, Gunther Monnens en Kevin Abbring Chris Van Woensel heeft op dat ogenblik al één minuut verloren de overige plaatsen in de toptien worden ingevuld door Robin Maes en Achiel Boxoen tijdens de tweede boucle kontroleert en vergroot Kris Princen zijn voorsprong vier besttijden waardoor hij na 8 KP’s 33,7 seconden voorsprong heeft op Vincent Verschueren Verschueren ondergaat de superioriteit van de BMA-Skoda de nieuwe pupil van Freddy Loix, Stephane Bédoret begint zich ook met de debatten te moeien en gaat een intense strijd aan met Melissa Debackere hij pakt de derde plaats in de tussenstand met 13 seconden voorsprong op Melissa na KP8 Tim Van Parijs had wel de beste start genomen, maar rijdt lek in de tweede passage op Schuiferskappelle Gunther Monnens neemt de leiding in de GT-klasse over en staat op plaats vijf na 8 KP’s, voor de TABAKNATIE-Porsche Kevin Abbring valt terug in de tussenstand met koppelingsproblemen Didier Duquesne volgt op plaats zeven voor Robin Maes die bij het couperen schade heeft opgelopen de toptien na deze boucle wordt afgesloten door de Ford Fiesta R5 van Achiel Boxoen, de snelste van de JobFixers-piloten bij de Historics hoeft Paul Lietaer, voor het eerst met zijn Opel Manta 400 aan de slag, zich geen zorgen te maken na de opgave van Stefaan Stouf in de derde boucle gaan Princen en Verschueren verder de strijd aan net zoals in de vorige lussen zet Princen vier beste tijden neer en verhoogt zo zijn voorsprong naar 41 seconden achter het leidersduo zijn twee andere Skoda’s in een felle strijd verwikkeld Melissa Debackere heeft de derde plaats teruggepakt van Bédoret en heeft nu 8,5 seconden voorsprong Stéphane heeft zijn achtertrein beschadigd in KP11 met heel wat tijdsverlies tot gevolg op de vijfde plaats vinden we de eerste Porsche terug, die van Gunther Monnens met Chris Debyser naast zich hij houdt Duquesne en Maes achter zich Tim Van Parijs doet het wat kalmer aan na de lekke band en het rondgaan op Schuiferskapelle en mikt op de toptien hij volgt na Boxoen en Bonjean

op dat ogenblik noteren we ook de opgaves van Kevin Abbring ( koppeling ) en Chris Van Woensel ( brandstofleiding) na deze 45e TAC te hebben gedomineerd, met twaalf bestttijden op 14 proeven wint Kris Princen overtuigend de nieuwe evolutie op de BMA-motor zal daar wel niet vreemd aan zijn de leider in de tussenstand van het BK vergroot hiermee zijn voorsprong op Vincent Verschueren, die de laatste twee scratches neerzette Het GoDrive-speerpunt was met deze gang van zaken niet gelukkig de strijd om de derde plaats duurde de ganse dag de Skoda-rekruut Stéphane Bédoret haalt het uiteindelijk en mag vieren Melissa Debackere rondt een mooie prestatie af met een vierde plaats voor de eerste GT : Gunther Monnens die de topvijf afsluit na een foutje in de eerste lus eindigt Didier Duquesne op de zesde plaats op meer dan 4 minuten gevolgd door Achiel Boxoen die tijdens het koerseinde liet zien dat hij vooruitgang boekte op de Ford Hij eindigt voor Robin Maes en David Bonjean die heel tevreden was over zijn R5-avontuur hij eindigde als negende, zestien seconden voor Tim Van Parijs die als tiende eindigde In de Historic Divisie stond er geen maat op Paul Lietaer die na het voortijdig verdwijnen van Stefaan Stouf met de Opel Manta 400 oppermachtig was en deze categorie op zak stak, voor de Ford Sierra van Dirk Vermeersch ziezo, deze TAC Rally zal de geschiedenis ingaan als de editie die van start tot finish werd gedomineerd door Kris Princen deze aflevering 37 van RacingChannel zit er alweer op vergeet niet onze website te bezoeken u kan al onze uitzendingen bekijken en herbekijken tot de volgende maand voor een nieuwe lading automobielavonturen !

You Want To Have Your Favorite Car?

We have a big list of modern & classic cars in both used and new categories.